Logo header
Côte de boeuf volledig

Côte de boeuf

Ben je op zoek naar een heerlijk en smaakvol vleesgerecht? Dan is de côte de boeuf zeker iets voor jou. Deze Franse klassieker verwijst naar een dikke ribsteak met been die bekend staat om zijn rijke marmering, sappige en malse textuur.

Het bereiden van een côte de boeuf vereist wat vakmanschap, maar met dit recept en het gebruik van een thermometer kun je thuis ook genieten van deze culinaire lekkernij. In dit recept heb ik gekozen voor een Black Angus USA (prime grade) côte de boeuf van 850 gram. Dit stuk vlees kan het best worden bereid door middel van een reverse sear. Dit houdt in dat je het vlees eerst indirect op een lage temperatuur gaart, waardoor de binnenkant mals en sappig blijft en daarna op hoge temperatuur op gietijzer af grilt om een ​​heerlijke korst aan de buitenkant te krijgen.

Het past goed bij verschillende bijgerechten, zoals gegrilde groenten, aardappelgratin of een smaakvolle saus zoals béarnaise of chimichurri.

Over het geheel genomen biedt dit stuk vlees een heerlijke eetervaring met zijn robuuste smaak en zachte textuur. Of je een speciale gelegenheid viert of gewoon jezelf wilt verwennen met een heerlijk stuk vlees, de côte de boeuf is altijd een goede keuze. Probeer het eens uit en ontdek zelf waarom dit gerecht zo geliefd is bij fijnproevers over de hele wereld.

Côte de boeuf gesneden

Côte de Boeuf

Côte de Boeuf bereiden op de kamado
Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

 • 850 gram Côte de Boeuf Black Angus (prime grade)
 • zeezout grof

Instructies
 

 • Haal de côte de boeuf ruim van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
 • Bereidt de bbq voor op indirect grillen op 120 ℃ met een rvs rooster.
 • Kruid het vlees royaal met zeezout en leg deze op het rvs rooster.
 • Gaar de côte de boeuf indirect tot er een kerntemperatuur is bereikt van 48 ℃.
 • Haal het vlees van de bbq, dek dit losjes af met aluminiumfolie en bereidt de bbq voor om te gaan grillen op gietijzer op een temperatuur van 220 ℃.
 • Gril de côte de boeuf direct op het gietijzer tot een kerntemperatuur is bereikt van 53 ℃.
 • Laat ongeveer 10 minuten rusten, voordat je het vlees aansnijdt.
 • Kruid het vlees nog met zout, nadat je het vlees hebt aangesneden.
 • Tip: Wil je een mooie grillruit, dan leg je het vlees op het gietijzer en draai je daarna een kwart slag. Vervolgens draai je het vlees om, gril je en daarna je het vlees nogmaals een kwart slag. Zo ontstaat die mooie grillruit.

Gerelateerde artikelen

Profiel foto website

Nicky Duijvelaar

Food enthousiast

Passie – dat is waar het bij koken voor mij om gaat. Duijvels Lekker is dan ook ontstaan door een passie voor eten en koken. Zo sta ik graag achter het fornuis of de bbq om lekkere dingen te bereiden voor familie en vrienden. Laat deze site dan ook een inspiratiebron zijn voor jullie om lekker zelf aan de slag te gaan en te genieten van koken en eten.

Nicky Duijvelaar

Mijn persoonlijke favorieten
Partners

This is the heading