Ga terug

Flank steak, curtido en tomatenrelish

Flank steak, curtido en tomatenrelish
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Curtido

  • 1/4 krop witte kool julienne gesneden
  • 1/4 rode ui julienne gesneden
  • 1 wortel julienne gesneden
  • 1/2 jalapeno peper fijn gesneden in plakjes
  • 1/4 theelepel gedroogde oregano
  • 1 liter kokend water
  • zeezout

Tomatenrelish

  • 6 pruimtomaten gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie gescheiden
  • 0,5 theelepel zeezout
  • 0,25 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 0,5 theelepel chilivlokken
  • platte peterselie

Flank steak

  • 1000 gram flank steak
  • grof zeezout

Instructies
 

Curtido

  • Breng 1 liter water aan de kook.
  • Doe de julienne gesneden witte kool in een bolzeef en giet hier langzaam het gekookte water over heen.
  • Spoel daarna gelijk met koud water weer af.
  • Zorg er voor dat de kool zo droog mogelijk wordt door deze goed droog te deppen en doe de witte kool in een grote kom.
  • Voeg de wortel, ui, jalapeno, oregano and azijn toe en mix dit goed door elkaar.
  • Laten dit minimaal 4 uur marineren in de koelkast, maar je kunt dit prima 1 week afgesloten in de koelkast bewaren.

Tomatenrelish

  • Verwarm een skillet op de bbq tot 200 ℃.
  • Doe de tomaten, 1 eetlepel olijfolie, zout en zwarte peper in een kom en meng dit goed door elkaar.
  • Blaker de tomaten in de skillet tot ze mooi zacht zijn en laat deze vervolgens afkoelen.
  • Snijd de tomaten grof en doe ze terug in de kom. Voeg de platte peterselie, rode wijnazijn, knoflook, suiker, chilivlokken en 1 eetlepel olijfolie toe.
  • Meng dit allemaal goed door elkaar.

Flank steak

  • Bereidt de bbq voor om direct te grillen (gietijzer) tot een temperatuur van 230 ℃.
  • Haal eventueel overtollig vet weg bij de flank steak en kruid deze met grof zeezout.
  • Grill de flank steak tot een kerntemperatuur van 54 ℃ en laat deze even rusten, voordat je deze aansnijdt.