Ga terug

Thaise rode curry hamburger

Thaise rode curry hamburger met emmentaler kaas, Thaise komkommer, Aziatische coleslaw, romaine sla en sriracha mayonaise
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Aziatisch, Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Hamburger

  • 4 red curry burgers (verkrijgbaar @ https://butchery.nl)
  • 4 hamburger broodjes
  • 4 plakken kaas emmentaler
  • 100 gram romaine sla gesneden

Sriracha mayonaise

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel sriracha saus

Thaise komkommer

  • 1 komkommer linten
  • 80 milliliter limoensap vers geperst
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel vissaus
  • 0,5 rode ui fijn gesneden
  • 0,5 bosje koriander

Aziatische koolsalade

  • 75 gram wortel julienne
  • 150 gram rode kool fijn gesneden
  • 150 gram witte kool fijn gesneden
  • 1 gele paprika julienne
  • 0,5 bosje koriander fijn gesneden
  • 2 bosui fijn gesneden

Koolsalade dressing

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 60 milliliter rijstwijn azijn
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepels gember fijngehakt
  • zeezout

Instructies
 

Sriracha mayonaise

  • Meng de mayonaise met de sriracha goed door elkaar en bewaar dit eventueel in de koelkast.

Koolsalade dressing

  • Hak de knoflook en de gember fijn.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en bewaar deze in een aparte bak.

Aziatische koolsalade

  • Snijd alle ingrediënten, voeg ze samen en bewaar deze in de koelkast.
  • Meng de dressing er pas vlak voor het serveren door heen voor een mooie frisse koolsla.

Thaise komkommer

  • Snijd de rode ui en de koriander fijn.
  • Gebruik een mandoline of dunschiller om van de komkommerlinten te maken en houd deze apart.
  • Meng de overige ingrediënten door elkaar en voeg hier de ui en de koriander aan toe.
  • Voeg als laatste de komkommerlinten toe en laat deze in de dressing marineren door deze in de koelkast te zetten.

Red curry hamburger

  • Leg gietijzer op de bbq en verwarm de bbq tot een directe temperatuur van 200 ℃.
  • Snijd de hamburgerbroodjes ondertussen doormidden en besprenkel deze met wat olijfolie.
  • Grill de broodjes op het gietijzer, totdat deze krokant zijn.
  • Grill hierna de burgers totdat deze de juiste garing hebben.
  • Smeer zowel de bovenkant als de onderkant van het broodje in met de sriracha mayonaise.
  • Leg op de onderkant de romaine sla en de Aziatische koolsalade.
  • Vervolgens leg je hier op de burger met daar op een plak kaas.
  • Hierna leg je de komkommer er op, waarna je de bovenkant op de burger doet.