Ga terug

Buikspek met Hollandse tafelzuren

Buikspek met appelstroop, Hollandse tafelzuren, appel, kerrie mayonaise en bieslook olie
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Buikspek

  • 700 gram buikspek
  • 2 eetlepels mosterd
  • 6 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 eetlepels appelstroop
  • grof zeezout
  • 2 chunks appel hout

Kerrie mayonaise

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 0,5 eetlepel kurkuma
  • 0,5 eetlepel mosterd
  • 1 scheutje appelcider azijn
  • 0,5 citroen sap

Hollandse tafelzuren

  • 4 Amsterdamse uitjes gehalveerd
  • 4 cornichons gehalveerd in de lengte

Granny Smith appel

  • 1 Granny Smith appel julienne
  • 0,5 citroen sap

Bieslook olie

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 bosjes bieslook

Instructies
 

Buikspek

  • Bereid de bbq indirect voor tot een temperatuur van 90 ℃.
  • Voeg twee blokken appel rookhout toe.
  • Smeer de buikspek in met mosterd.
  • Kruid het buikspek daarna met tijm, rozemarijn en zeezout.
  • Gaar de buikspek totdat je een kerntemperatuur hebt bereikt van 70 ℃.
  • Zorg er voor de je de appelstoop verwarmt in een steelpan, maar dat deze niet kookt.
  • Lak de buikspek een aantal keer in totdat je een kerntemperatuur van 84 ℃ hebt bereikt.

Kerrie mayonaise

  • Zet de kerriepoeder en kurkuma in een pan op laag vuur en verwarm de kruiden voor meer smaak. Zorg er voor dat je deze niet te lang verwarmt, anders verbanden de kruiden.
  • Meng de kruiden samen met de overige ingrediënten en zet de mayonaise in de koelkast.

Hollandse tafelzuren

  • Snijd alle tafelzuren door de helft.

Granny Smith appel

  • Snijd de Granny Smith appel in jullienne.
  • Doe deze in een kom en meng ze met het sap van een halve citroen.

Bieslook olie

  • Doe beide ingrediënten bij elkaar en blender deze zeer goed door elkaar door het gebruik van een staafmixer.