Ga terug

Hele kip met Griekse salade

Hele kip uit de oven met citroen aardappeltjes en een Griekse salade
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks

Ingrediƫnten
  

Kip uit de oven (bbq)

  • 1 hele kip
  • 6 middel - grote aardappelen
  • 2 citroenen alleen het sap
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 theelepels gedroogde oregano
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 350 milliliter water
  • zout
  • zwarte peper

Griekse salade

  • 8 tomaten
  • 200 gram komkommer
  • 300 gram veldsla
  • 1 rode ui
  • 17 griekse olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 150 gram feta
  • 1 theelepel oregano
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • zout
  • zwarte peper

Instructies
 

Kip uit de oven (bbq)

  • Verwarm de oven of bbq voor op 160 graden Celsius.
  • Snijd de aardappelen in parten.
  • Maak de kip schoon als dit nodig is en dep deze daarna droog met keukenpapier.
  • Leg de kip met de borst naar beneden in een grote braadslee en leg de aardappelen, teentjes knoflook en lauriersblaadjes er om heen.
  • Masseer het citroensap goed in de kip en aardappelen.
  • Kruid alles vervolgens nog met peper, zout, oregano en besprenkel alles met olie.
  • Giet hierna 250 milliliter van het water voorzichtig rondom de kip.
  • Zorg er voor dat je de kip gedurende 1,5 uur regelmatig bedruipt voordat je de kip omdraait met de borst naar boven.
  • Voeg nu nog 50 milliliter water toe en laat de kip nog 1 uur in de oven (bbq) garen, waarbij je de kip weer regelmatig bedruipt.
  • Laat de kip rusten voordat je deze gaat eten. Dit zal ongeveer 5 minuten nodig hebben.

Griekse salade

  • Snijd de tomaten in parten, de komkommer in ronde plakken en snipper de rode ui.
  • Doe de tomaten, komkommer, rode ui, olijven, kappertjes en veldsla in een kom of schaal.
  • Kruid dit met zout en peper en meng dit goed door elkaar.
  • Leg hier het blok feta op en kruid met de oregano.
  • Besprenkel als laatste met de olijfolie en rode wijn azijn.