Ga terug

Panucho pulled pork

Panucho met pulled pork, tomatensalsa, avocado en sriracha saus
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans

Ingrediënten
  

Tortilla panucho (Voor 8 tot 12 tortilla’s)

  • 150 gram voorgekookt maismeel
  • 225 gram water warm
  • 0,5 theelepel tafelzout

Zwarte bonen puree

  • 400 gram zwarte bonen
  • 3 strengels bosui
  • 1 teentje knoflook
  • zeezout

Tomatensalsa

  • 3 tomaten
  • 1 rode ui klein
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram koriander
  • 1 limoen sap
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergiene
  • bieslook
  • peper
  • zeezout

Toppings

  • 500 gram pulled pork
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • sriracha saus indien gewenst

Instructies
 

Tortilla panucho

  • Mix het zout en het voorgekookte maismeel door elkaar in een grote kom.
  • Voeg het water toe en meng alles goed door elkaar.
  • Maak hier in totaal 8 tot 12 bolletjes van afhankelijk hoe groot je deze wilt hebben.
  • Plet nu de bolletjes tot de gewenste dikte. Ik zelf raad aan om een tortillapers te gebruiken, zodat je overal de juiste dikte hebt. Heb je deze niet dan kun je altijd de bodem van een koekenpan gebruiken.
  • Bak de tortilla nu in een droge koekenpan en zorg dat deze gaan opbollen. Om dit voor elkaar te krijgen, druk je kort met een lepel op de tortilla.
  • Haal de tortilla van het vuur en snijd deze open.

Zwarte bonen puree

  • Zet een steelpan op laag vuur en voeg de zwarte bonen toe inclusief eventueel vloeistof wat in het blik zit.
  • Snijd de bosui fijn en pers de knoflook. Voeg dit beide toe aan de zwarte bonen.
  • Laat dit op het vuur staan, totdat de bonen zacht zijn geworden en je deze met een stamper fijn kunt stampen tot een puree.

Panucho's

  • Vul de opengesneden tortilla's met de bonenpuree.
  • Zet een pan op medium tot hoog vuur met een goede laag olie er in. Als deze goed op temperatuur is, bak je de tortilla's tot deze krokant zijn aan beide kanten.

Tomatensalsa

  • Snijd de tomaten, rode ui en knoflook in kleine stukjes in doe dit in een kom.
  • Voeg limoensap en de olijfolie toe en mix dit goed door elkaar.
  • Als laatste voeg je fijngesneden koriander en bieslook toe en roer je dit alles nogmaals goed door elkaar.
  • Werk dit nog af met peper en zout.

Toppings

  • Verwarm de pulled pork met een klein beetje water in een steelpan.
  • Snijd ondertussen de ui en de avocado's.

Panucho pulled pork

  • Pak een panucho en beleg deze met de pulled pork, tomatensalsa en de overige toppings.