Ga terug

Chimichurri saus

Chimichurri saus op basis van verse peterselie en oregano
Bereidingstijd 5 min
Rusttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 5 min
Gang Sauzen
Keuken Argentijns
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

Chimichurri

  • 100 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 bos platte peterselie
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 koffielepel bieslook
  • 1 halve rode ui
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • zout

Instructies
 

Chimichurri

  • Snijd alle ingrediĆ«nten fijn en doe ze in een kom, voeg de olijfolie, rode wijn azijn en peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.
  • Laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren, zodat de smaken goed door elkaar mengen.