Ga terug

Beef short rib 'Texas style'

Texas style beef short ribs van de green egg
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kilo beef short ribs black angus
  • 2 eetlepels zeezout grof
  • 3 eetlepels zwarte peper grof
  • 3 chunks rookhout hickory

Instructies
 

Beef short ribs

  • Verwarm de bbq indirect tot een temperatuur van 130 ° C met een rvs rooster.
  • Verwijder ondertussen het taaie vlies aan de botkant van de short ribs. Dit gaat gemakkelijk door een kruiskopschroevendraaier tussen bot en vlies te steken en dit omhoog te trekken. Heb je een groot stuk vlies los, dan kun je met je handen, als je geluk hebt, alles er in één keer af trekken. Verwijder ook eventueel vet wat aan de vleeskant zit.
  • Mix de peper en het zout goed door elkaar.
  • Plaats de 3 grote chunks rookhout (hickory) boven op de kolen, zodat het gaat roken.
  • Bestrooi de short ribs met de zout en peper mix.
  • Leg het vlees met de botten naar beneden op de bbq.
  • Spray de beef ribs als het vlees wat droog is in met water. Doe dit niet te vaak, want het is wel belangrijk dat je een bark op bouwt.
  • Pak de short ribs in butcher paper of bakpapier bij een kerntemperatuur van 80 ° C en leg deze terug op de bbq.
  • Bereikt het vlees een kerntemperatuur van 92 ° C, dan prik je er met een puntthermometer of sateprikker in. Als je door het vlees heen gaat als zachte boter, dan is het vlees klaar. Let er wel op dat je dit op meerdere punten probeert en dit overal zou moet aanvoelen.
  • Pak het vlees extra goed in met butcher paper of bakpapier als dit niet goed meer dicht zit. Doe hier vervolgens een handdoek om heen en leg het vlees 1 uur in een koelbox om te rusten.