Doe het water samen met de suiker en het zout in een steelpan, totdat beide zijn opgelost.
Meng dit met de azijn en laat dit vervolgens afkoelen.
Snijd de komkommer en rode peper en voeg deze toe aan het vocht in de steelpan. Laat dit minimaal 2 uur staan, zodat de smaken er goed in kunnen trekken.
Hoisin saus
Meng alle ingrediënten van de hoisin saus door elkaar.
Hoisin buikspek
Bereid een bbq voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 90℃.
Meng de bbq kruiden, five spice kruiden en gemberpoeder door elkaar en kruid hiermee het buikspek.
Leg de rookhoutchunks op de gloeiende kolen en leg het buikspek op de bbq.
Gaar tot een kerntemperatuur van 78℃ is bereikt. Let op dat dit door de lage temperatuur heel wat uren kan duren.
Smeer de buikspek in met de helft van de hoisin saus en laat dit nog 10 minuten intrekken op de bbq.
Haal de buikspek van de bbq.
Overige ingrediënten
Rooster de pinda's in een pan en hak ze vervolgens in grove stukken.
Snijd de lente ui in kleine ringetjes.
Bereid de bao buns zoals aangegeven op de verpakking.