Ga terug

Gua bao

Gestoomd broodje met Aziatisch buikspek
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Hoisin buikspek

  • 400 g buikspek
  • 5 el bbq kruiden varken
  • el five spice kruiden
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 chunks rookhout sinaasappel, appel of kersen

Hoisin saus

  • 5 el hoisin saus lee kum kee
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el ketjap
  • 1 el water

Ingemaakte komkommer

  • ½ komkommer dunne plakken
  • 1 rode peper dunne ringen
  • 200 ml water
  • 50 g kristalsuiker
  • ½ tl zout
  • 200 ml azijn

Overige ingrediënten

  • 8 bao broodjes
  • 2 stengels lente ui dunne ringen
  • 4 el geroosterde pinda's grof gehakt

Instructies
 

Ingemaakte komkommer

  • Doe het water samen met de suiker en het zout in een steelpan, totdat beide zijn opgelost.
  • Meng dit met de azijn en laat dit vervolgens afkoelen.
  • Snijd de komkommer en rode peper en voeg deze toe aan het vocht in de steelpan. Laat dit minimaal 2 uur staan, zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

Hoisin saus

  • Meng alle ingrediënten van de hoisin saus door elkaar.

Hoisin buikspek

  • Bereid een bbq voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 90℃.
  • Meng de bbq kruiden, five spice kruiden en gemberpoeder door elkaar en kruid hiermee het buikspek.
  • Leg de rookhoutchunks op de gloeiende kolen en leg het buikspek op de bbq.
  • Gaar tot een kerntemperatuur van 78℃ is bereikt. Let op dat dit door de lage temperatuur heel wat uren kan duren.
  • Smeer de buikspek in met de helft van de hoisin saus en laat dit nog 10 minuten intrekken op de bbq.
  • Haal de buikspek van de bbq.

Overige ingrediënten

  • Rooster de pinda's in een pan en hak ze vervolgens in grove stukken.
  • Snijd de lente ui in kleine ringetjes.
  • Bereid de bao buns zoals aangegeven op de verpakking.