Doe het water en het zout in een grote kom. Meng dit goed door elkaar totdat al het zout is opgenomen door het water.
Voeg genoeg bloem toe zodat je na dit door te roeren en beslag krijgt wat gelijk is aan pannenkoeken mix.
Meng hier het gist door heen en meng alles goed door elkaar, totdat de gist volledig is opgenomen.
Meng hierna beetje voor beetje de resterende bloem toe en meng dit totdat de kom eigenlijk weer zo goed als schoon is.
Haal het deeg uit de kom en leg deze op een werkblad. Kneed het deeg nu totdat het een kerntemperatuur heeft bereikt van ongeveer 26 ºC. Dit zorgt er voor dat het gist het beste kan werken.
Als het goed is voelt het deeg nu gespannen aan en als je er met je vinger op drukt springt het deeg terug.
Maak er nu een mooie grote bol van en laat het deeg op het werkblad 12 rusten met de kom er over heen. Bol om de twee uur opnieuw op.
Na 12 uur rusten is het tijd om het deeg in de juiste porties op de bollen. Weeg 4x 250g af en vorm hier weer een mooie bollen van.
Doe deze bijvoorbeeld in een pizza doos of luchtdichte bakjes en zet deze voor 17 uur in de koelkast.
Haal het deeg de volgende dag 3 uur voordat je wilt gaan eten uit de koelkast en zet deze op je werkblad om op kamertemperatuur te komen.