Thaise rode curry hamburger
Thaise rode curry hamburger met emmentaler kaas, Thaise komkommer, Aziatische coleslaw, romaine sla en sriracha mayonaise
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Aziatisch, Thais
Hamburger
- 4 red curry burgers (verkrijgbaar @ https://butchery.nl)
- 4 hamburger broodjes
- 4 plakken kaas emmentaler
- 100 gram romaine sla gesneden
Sriracha mayonaise
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel sriracha saus
Thaise komkommer
- 1 komkommer linten
- 80 milliliter limoensap vers geperst
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel vissaus
- 0,5 rode ui fijn gesneden
- 0,5 bosje koriander
Aziatische koolsalade
- 75 gram wortel julienne
- 150 gram rode kool fijn gesneden
- 150 gram witte kool fijn gesneden
- 1 gele paprika julienne
- 0,5 bosje koriander fijn gesneden
- 2 bosui fijn gesneden
Koolsalade dressing
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 60 milliliter rijstwijn azijn
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepels gember fijngehakt
- zeezout
Aziatische koolsalade
Snijd alle ingrediënten, voeg ze samen en bewaar deze in de koelkast.
Meng de dressing er pas vlak voor het serveren door heen voor een mooie frisse koolsla.
Thaise komkommer
Snijd de rode ui en de koriander fijn.
Gebruik een mandoline of dunschiller om van de komkommerlinten te maken en houd deze apart.
Meng de overige ingrediënten door elkaar en voeg hier de ui en de koriander aan toe.
Voeg als laatste de komkommerlinten toe en laat deze in de dressing marineren door deze in de koelkast te zetten.
Red curry hamburger
Leg gietijzer op de bbq en verwarm de bbq tot een directe temperatuur van 200 ℃.
Snijd de hamburgerbroodjes ondertussen doormidden en besprenkel deze met wat olijfolie.
Grill de broodjes op het gietijzer, totdat deze krokant zijn.
Grill hierna de burgers totdat deze de juiste garing hebben.
Smeer zowel de bovenkant als de onderkant van het broodje in met de sriracha mayonaise.
Leg op de onderkant de romaine sla en de Aziatische koolsalade.
Vervolgens leg je hier op de burger met daar op een plak kaas.
Hierna leg je de komkommer er op, waarna je de bovenkant op de burger doet.