Logo header
Rode curry burgers

Thaise rode curry hamburger

Altijd leuk om een broodje hamburger te maken die net even wat anders is. En wat komen hier vaak leuke resultaten uit. Deze rode curry hamburger met emmentaler kaas, Thaise komkommer, Aziatische coleslaw, romaine sla en sriracha mayonaise is er zeker één van. Je kunt de burgers gewoon kant en klaar bestellen bij The Butchery.

Zelf was ik bang dat de smaken misschien wel wat te heftig zouden zijn bij elkaar, maar dit was zeker niet het geval. Verder heb ik wat citroengras door de midden gesneden om te gebruiken als prikker om de burgers goed bij elkaar te houden.

Ben je fan van hamburgers en wil je eens wat anders proberen, probeer deze thaise rode curry hamburger dan zeker eens uit!

Rode curry burger

Thaise rode curry hamburger

Thaise rode curry hamburger met emmentaler kaas, Thaise komkommer, Aziatische coleslaw, romaine sla en sriracha mayonaise
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Aziatisch, Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Hamburger

  • 4 red curry burgers (verkrijgbaar @ https://butchery.nl)
  • 4 hamburger broodjes
  • 4 plakken kaas emmentaler
  • 100 gram romaine sla gesneden

Sriracha mayonaise

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel sriracha saus

Thaise komkommer

  • 1 komkommer linten
  • 80 milliliter limoensap vers geperst
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel vissaus
  • 0,5 rode ui fijn gesneden
  • 0,5 bosje koriander

Aziatische koolsalade

  • 75 gram wortel julienne
  • 150 gram rode kool fijn gesneden
  • 150 gram witte kool fijn gesneden
  • 1 gele paprika julienne
  • 0,5 bosje koriander fijn gesneden
  • 2 bosui fijn gesneden

Koolsalade dressing

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 60 milliliter rijstwijn azijn
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepels gember fijngehakt
  • zeezout

Instructies
 

Sriracha mayonaise

  • Meng de mayonaise met de sriracha goed door elkaar en bewaar dit eventueel in de koelkast.

Koolsalade dressing

  • Hak de knoflook en de gember fijn.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en bewaar deze in een aparte bak.

Aziatische koolsalade

  • Snijd alle ingrediënten, voeg ze samen en bewaar deze in de koelkast.
  • Meng de dressing er pas vlak voor het serveren door heen voor een mooie frisse koolsla.

Thaise komkommer

  • Snijd de rode ui en de koriander fijn.
  • Gebruik een mandoline of dunschiller om van de komkommerlinten te maken en houd deze apart.
  • Meng de overige ingrediënten door elkaar en voeg hier de ui en de koriander aan toe.
  • Voeg als laatste de komkommerlinten toe en laat deze in de dressing marineren door deze in de koelkast te zetten.

Red curry hamburger

  • Leg gietijzer op de bbq en verwarm de bbq tot een directe temperatuur van 200 ℃.
  • Snijd de hamburgerbroodjes ondertussen doormidden en besprenkel deze met wat olijfolie.
  • Grill de broodjes op het gietijzer, totdat deze krokant zijn.
  • Grill hierna de burgers totdat deze de juiste garing hebben.
  • Smeer zowel de bovenkant als de onderkant van het broodje in met de sriracha mayonaise.
  • Leg op de onderkant de romaine sla en de Aziatische koolsalade.
  • Vervolgens leg je hier op de burger met daar op een plak kaas.
  • Hierna leg je de komkommer er op, waarna je de bovenkant op de burger doet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Profiel foto website

Nicky Duijvelaar

Food enthousiast

Passie – dat is waar het bij koken voor mij om gaat. Duijvels Lekker is dan ook ontstaan door een passie voor eten en koken. Zo sta ik graag achter het fornuis of de bbq om lekkere dingen te bereiden voor familie en vrienden. Laat deze site dan ook een inspiratiebron zijn voor jullie om lekker zelf aan de slag te gaan en te genieten van koken en eten.

Nicky Duijvelaar

Mijn persoonlijke favorieten
Partners

This is the heading