Buikspek met Hollandse tafelzuren
Buikspek met appelstroop, Hollandse tafelzuren, appel, kerrie mayonaise en bieslook olie
Buikspek
- 700 gram buikspek
- 2 eetlepels mosterd
- 6 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 4 eetlepels appelstroop
- grof zeezout
- 2 chunks appel hout
Kerrie mayonaise
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 0,5 eetlepel kurkuma
- 0,5 eetlepel mosterd
- 1 scheutje appelcider azijn
- 0,5 citroen sap
Hollandse tafelzuren
- 4 Amsterdamse uitjes gehalveerd
- 4 cornichons gehalveerd in de lengte
Granny Smith appel
- 1 Granny Smith appel julienne
- 0,5 citroen sap
Bieslook olie
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 bosjes bieslook
Buikspek
Bereid de bbq indirect voor tot een temperatuur van 90 ℃.
Voeg twee blokken appel rookhout toe.
Smeer de buikspek in met mosterd.
Kruid het buikspek daarna met tijm, rozemarijn en zeezout.
Gaar de buikspek totdat je een kerntemperatuur hebt bereikt van 70 ℃.
Zorg er voor de je de appelstoop verwarmt in een steelpan, maar dat deze niet kookt.
Lak de buikspek een aantal keer in totdat je een kerntemperatuur van 84 ℃ hebt bereikt.
Kerrie mayonaise
Zet de kerriepoeder en kurkuma in een pan op laag vuur en verwarm de kruiden voor meer smaak. Zorg er voor dat je deze niet te lang verwarmt, anders verbanden de kruiden.
Meng de kruiden samen met de overige ingrediënten en zet de mayonaise in de koelkast.