Ga terug

Iberico Secreto met uienpuree, salade en rode portsaus

Iberico Secreto, uienpuree, salade met honing mosterd dressing, venkel-appel salade en rode portsaus
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Iberico Secreto

  • 750 gram Iberico Secreto
  • grof zeezout

Uienpuree

  • 2 uien fijn gesneden
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 takje tijm
  • zeezout

Salade met honing-mosterd dressing

  • gemengde salade
  • honing-mosterd dressing

Venkel-appel salade

  • 1 venkel
  • 1 appel Granny Smith
  • 1 citroen sap en zeste
  • 1 eetlepel platte peterselie
  • zeezout

Rode portsaus

  • 400 milliliter rode port
  • 400 milliliter kippenbouillon
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 2 takjes tijm
  • 1 sjalot zeer fijngesneden
  • zeezout

Instructies
 

Iberico Secreto

  • Bereid de helft van de bbq voor op 200 ℃ direct grillen met een gietijzeren rooster. Op de andere helft leg je een platesetter met een rvs rooster.
  • Kruid de Iberico Secreto met grof zeezout en leg deze op de direct grillen zijde van de bbq.
  • Grill de Iberico Secreto totdat je een kerntemperatuur hebt bereikt van 63 ℃ .(medium gegaard).
  • Laat het vlees rusten, zodat de sappen zich weer herverdelen en snijdt het vlees daarna in dunne plakken.

Uienpuree

  • Verwarm een steelpan op laag vuur en doe hier de boter in.
  • Snijd de uien fijn en voeg deze toe aan de steelpan samen de tijm, zeezout en de kristalsuiker.
  • Laat dit stoven in de steelpan, totdat de uien bijna geheel uit elkaar vallen en een gouden kleur hebben gekregen.
  • Doe de gestoofde ui in de blender en pureer totdat er een gladde puree ontstaat.

Salade met honing-mosterd dressing

  • Was de sla indien nodig en voeg hier de honing-mosterd dressing aan toe.

Venkel-appel salade

  • Snijd de appel in julienne, de venkel in dunne reepjes en de platte peterselie fijn.
  • Doe dit in een kom en voeg het sap en zeste van de citroen toe.
  • Voeg als laatste het zout toe en meng dit alles goed door elkaar.

Rode portsaus

  • Doe de ongezouten boter in een (gietijzeren) steelpan en zet deze op het halve rvs rooster op de indirecte zijde van de bbq.
  • Voeg de zeer fijngesneden sjalot en takjes tijm toe en bak de sjalot tot deze glazig zijn.
  • Voeg de rode port toe en laat deze inkoken tot siroopdikte.
  • Doe er daarna de kippenbouillon bij en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  • Passeer de saus als laatste door een zeef.