Iberico Secreto met uienpuree, salade en rode portsaus
Iberico Secreto, uienpuree, salade met honing mosterd dressing, venkel-appel salade en rode portsaus
Iberico Secreto
- 750 gram Iberico Secreto
- grof zeezout
Uienpuree
- 2 uien fijn gesneden
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 takje tijm
- zeezout
Salade met honing-mosterd dressing
- gemengde salade
- honing-mosterd dressing
Venkel-appel salade
- 1 venkel
- 1 appel Granny Smith
- 1 citroen sap en zeste
- 1 eetlepel platte peterselie
- zeezout
Rode portsaus
- 400 milliliter rode port
- 400 milliliter kippenbouillon
- 1 eetlepel ongezouten boter
- 2 takjes tijm
- 1 sjalot zeer fijngesneden
- zeezout
Iberico Secreto
Bereid de helft van de bbq voor op 200 ℃ direct grillen met een gietijzeren rooster. Op de andere helft leg je een platesetter met een rvs rooster.
Kruid de Iberico Secreto met grof zeezout en leg deze op de direct grillen zijde van de bbq.
Grill de Iberico Secreto totdat je een kerntemperatuur hebt bereikt van 63 ℃ .(medium gegaard).
Laat het vlees rusten, zodat de sappen zich weer herverdelen en snijdt het vlees daarna in dunne plakken.
Uienpuree
Verwarm een steelpan op laag vuur en doe hier de boter in.
Snijd de uien fijn en voeg deze toe aan de steelpan samen de tijm, zeezout en de kristalsuiker.
Laat dit stoven in de steelpan, totdat de uien bijna geheel uit elkaar vallen en een gouden kleur hebben gekregen.
Doe de gestoofde ui in de blender en pureer totdat er een gladde puree ontstaat.
Salade met honing-mosterd dressing
Venkel-appel salade
Snijd de appel in julienne, de venkel in dunne reepjes en de platte peterselie fijn.
Doe dit in een kom en voeg het sap en zeste van de citroen toe.
Voeg als laatste het zout toe en meng dit alles goed door elkaar.
Rode portsaus
Doe de ongezouten boter in een (gietijzeren) steelpan en zet deze op het halve rvs rooster op de indirecte zijde van de bbq.
Voeg de zeer fijngesneden sjalot en takjes tijm toe en bak de sjalot tot deze glazig zijn.
Voeg de rode port toe en laat deze inkoken tot siroopdikte.
Doe er daarna de kippenbouillon bij en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
Passeer de saus als laatste door een zeef.