Zet een gietijzeren pan (dutch oven) op direct vuur en verhit de rijstolie.
Kruid ondertussen de sukadelappen met de 5 spice kruiden en bak de sukadelappen goed bruin aan beide kanten. Haal ze hierna uit de dutch oven.
Bak de uien, knoflook, geraspte gember en sambal in de pan kort aan.
Als dit is gebeurt zet je de dutch oven op indirect vuur en voeg je de trassi en bruine suiker toe.
Doe het vlees terug in de dutch oven en voeg alles behalve de hoisinsaus en gembersiroop toe. Laat dit nu 3 uur op indirect vuur op een temperatuur van 130 graden Celsius garen met de deksel op de pan.
Haal daarna de deksel van de pan, zodat het vocht kan inkoken. Zorg er voor dat het vocht niet volledig verdampt. Is dit wel het geval dan voeg je gewoon wat meer water toe.
Na 5 uur zou je het vlees met meatclaws of twee vorken uit elkaar moeten kunnen trekken. Laat de saus als het nog wat waterig is wat verder indikken.
Meng vervolgens de hoisin saus met de gembersiroop en roer dit door de pulled beef saus en vervolgens door de pulled beef.