Logo header

Gyoza pulled beef van de bbq

Gyoza – die heerlijke kleine bundeltjes gevuld met heerlijkheden en een krokant korstje die je dan vervolgens in een saus dipt om alles nog maar eens lekkerder te maken. Open je mond en dan is het tijd om te genieten! Als jij jezelf hier in herkent, dan is dit echt een recept voor jou. En het leuke van alles is dat dit echt niet moeilijk is om te maken. Heb je nog gyoza’s over dan zijn ze prima in te vriezen, nadat je ze hebt gevouwen. Kun je dubbel genieten van deze heerlijkheden.

Gyoza vulling

Ik heb er voor gekozen om de mijne te vullen met aziatische pulled beef van de bbq. Deze pulled beef is gemaakt van black angus sucadelappen van The Butchery gecombineerd met smaken als hoisin, gember, ketjap manis, sambal en knoflook. Dit geeft echt een oosters tintje aan de gyoza. Is dit nu niet je favoriete vulling? Niet getreurd, want je kunt altijd kiezen voor je eigen vulling. Je slaat dan gewoon het eerste gedeelte van dit recept over en vervangt dit met jouw eigen vulling.

Gyoza vouwen

Als het deeg eenmaal gereed is komt het vouwen en in het begin is dit best even oefenen. Maar na een aantal gyoza’s te hebben gevouwen word je er steeds beter en sneller in. Geef dus niet op en ga er voor! Je zult zelf merken dat het vouwen van de gyoza bijna rustgevend werkt.

Ben jij er klaar voor om deze gyoza’s zelf te maken?

Gyoza

Gyoza pulled beef van de bbq

Op de bbq gegaarde pulled beef, zelfgemaakte gyoza's en een dipsaus van soja.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Aziatische pulled beef

  • 500 gram sukadelappen
  • 1 eetlepel 5 spice kruiden
  • 2 uien in ringen
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • stukje verse gember geschild en geraspt
  • 1 theelepel trassi
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 100 milliliter water
  • 50 milliliter ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 eetlepel hoisin saus
  • 1 theelepel gembersiroop

Gyoza deeg

  • 300 gram bloem
  • 200 milliliter kokend water
  • scheutje sake
  • snufje zout

Dipsaus

  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Gyoza

  • aziatische pulled beef
  • 3 bladeren paksoi
  • 3 lente ui
  • 9 shiitakes
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje verse gember schil verwijderd
  • gyoza deeg
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • scheutje sesamolie
  • 50 milliliter water
  • 1 eetlepel verse bieslook

Instructies
 

Aziatische pulled beef

  • Zet een gietijzeren pan (dutch oven) op direct vuur en verhit de rijstolie.
  • Kruid ondertussen de sukadelappen met de 5 spice kruiden en bak de sukadelappen goed bruin aan beide kanten. Haal ze hierna uit de dutch oven.
  • Bak de uien, knoflook, geraspte gember en sambal in de pan kort aan.
  • Als dit is gebeurt zet je de dutch oven op indirect vuur en voeg je de trassi en bruine suiker toe.
  • Doe het vlees terug in de dutch oven en voeg alles behalve de hoisinsaus en gembersiroop toe. Laat dit nu 3 uur op indirect vuur op een temperatuur van 130 graden Celsius garen met de deksel op de pan.
  • Haal daarna de deksel van de pan, zodat het vocht kan inkoken. Zorg er voor dat het vocht niet volledig verdampt. Is dit wel het geval dan voeg je gewoon wat meer water toe.
  • Na 5 uur zou je het vlees met meatclaws of twee vorken uit elkaar moeten kunnen trekken. Laat de saus als het nog wat waterig is wat verder indikken.
  • Meng vervolgens de hoisin saus met de gembersiroop en roer dit door de pulled beef saus en vervolgens door de pulled beef.

Gyoza deeg

  • Mix alle ingrediënten door elkaar in een kom totdat je een deeg begint te krijgen. Haal deze vervolgens uit de kom en kneed het deeg 10 minuten, totdat je een mooi egaal deeg hebt.
  • Verdeel deze in twee stukken en rol deze in twee cilinders. Laat dit vervolgens 20 minuten afgedekt met vershoudfolie rusten.
  • Verdeel wat bloem over je werkblad en snijd elke cilinder in 16 gelijke stukken. Je kunt dit het beste doen door de cilinder telkens door het helft te snijden.
  • Maak hier vervolgens 32 kleine bolletjes van. Zorg dat je deze bolletjes door wat bloem rolt en maak elk bolletje plat met je handpalm.
  • Rol dit nu uit tot de gewenste dikte voor de gyoza.
  • Steek vervolgens een rondje uit met een steker van ongeveer 8 cm.

Dipsaus

  • Rooster de sesamzaadjes kort in de pan en voeg wat toe aan de sesamolie en sojasaus.
  • Roer dit door elkaar en doe dit in een schaaltje.

Gyoza

  • Snijd de paksoi, lente ui, shiitakes en knoflook fijn en mix dit samen met de pulled beef.
  • Rasp vervolgens de gember hier door heen en mix alles goed door elkaar.
  • Pak 1 stukje gyoza deeg op je niet dominante hand. Doe hier een koffielepel van de gyoza mix in en begin met de juiste vorm te vouwen. Je kunt alle vormpjes maken die je wilt, maar ik ben voor de traditionele vorm gegaan van een halve maan. Je doet dit door elke keer het deeg om te vouwen aan 1 kant, totdat deze volledig dicht is en je een halve maan hebt.
  • Verwarm vervolgens de zonnebloem olie in een pan en bak de gyoza’s, totdat ze aan de onderkant goud bruin en knapperig zijn.
  • Giet vervolgens water in de pan en doe er een deksel op, zodat de gyoza’s 3 tot 4 minuten kunnen stomen.
  • Haal de deksel weer van de pan en voeg een scheutje sesamolie toe om ze nogmaals krokant te bakken aan de goudbruine onderkant.

Serveren

  • Serveer de gyoza’s met de saus en sprenkel er als laatste nog bieslook en de overgebleven sesamzaadjes over heen.

Gyoza

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Profiel foto website

Nicky Duijvelaar

Food enthousiast

Passie – dat is waar het bij koken voor mij om gaat. Duijvels Lekker is dan ook ontstaan door een passie voor eten en koken. Zo sta ik graag achter het fornuis of de bbq om lekkere dingen te bereiden voor familie en vrienden. Laat deze site dan ook een inspiratiebron zijn voor jullie om lekker zelf aan de slag te gaan en te genieten van koken en eten.

Nicky Duijvelaar

Mijn persoonlijke favorieten
Partners

This is the heading