Béarnaise saus
Béarnaise saus op basis van dragonazijn
- 4 eidooiers
- 3,5 eetlepels dragonazijn
- 4,5 eetlepels water
- 120 gram koude boter in klontjes
- 1,5 eetlepels verse dragon fijngesneden
- zwarte peper
- zeezout
Doe de eidooiers, dragonazijn en water in een steelpan en kruid deze met peper en zout. Klop dit goed door elkaar.
Zet de steelpan vervolgens op een laag tot matig vuur en blijf kloppen tot de saus een temperatuur heeft bereikt van 82 graden. Heb je geen thermometer dan kun je dit ook zien doordat de saus gaat binden, maar let er op dat de saus niet gaat stollen.
Haal de steelpan van het vuur en blijf kloppen, terwijl je de koude boter beetje bij beetje toevoegt. Zorg er voor dat je de nieuwe klontjes boter pas toevoegt als de oude door de saus zijn opgenomen.
Als laatste voeg je de fijngesneden dragon toe.