Ga terug

Adana köfte

Adana köfte, tomatensaus, yoghurt en pitabrood
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turks
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Adana köfte

  • 900 gram rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 bos bladpeterselie fijngehakt
  • zeezout
  • zwarte peper

Pittige tomatensaus

  • 100 milliliter olijfolie extra vierge
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel Turkse peperpasta
  • 500 milliliter tomatenpassata
  • 100 milliliter water
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels rode wijnazijn
  • zeezout
  • zwarte peper

Overige ingrediënten

  • 6 eetlepels Turkse yoghurt
  • 6 pitabroodjes

Instructies
 

Adana köfte

  • Maak de bbq gereed voor direct grillen op 200 ℃ met een rvs rooster.
  • Meng ondertussen het gehakt met de ui, bladpeterselie, peper en zout en kneed dit tot köftes (ovaal vormig).
  • Voeg rookhout toe aan de bbq en wacht totdat deze gaat roken.
  • Leg de köftes op de bbq en draai deze regelmatig om tot de gewenste garing.

Pittige tomatensaus

  • Verwarm de olijfolie op matig vuur in een kleine pan.
  • Voeg de knoflook, rode chilipeper, chilivlokken en pittige peperpasta toe en bak dit aan.
  • Als de knoflook glazig is voeg je de passata en het water toe.
  • Laat dit vervolgens minimaal een uur inkoken tot de gewenste dikte.
  • Voeg als laatste de tijm, suiker en rode wijnazijn toe.

Overige ingrediënten

  • Zie de link in de tekst hier boven hoe je zelf pitabroodjes maakt.
  • Zet de Turkse yoghurt klaar voor gebruik.