Adana köfte
Adana köfte, tomatensaus, yoghurt en pitabrood
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turks
Adana köfte
- 900 gram rundergehakt
- 1 ui gesnipperd
- 1 bos bladpeterselie fijngehakt
- zeezout
- zwarte peper
Pittige tomatensaus
- 100 milliliter olijfolie extra vierge
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel Turkse peperpasta
- 500 milliliter tomatenpassata
- 100 milliliter water
- 1 theelepel verse tijm
- 1 theelepel fijne kristalsuiker
- 2 theelepels rode wijnazijn
- zeezout
- zwarte peper
Overige ingrediënten
- 6 eetlepels Turkse yoghurt
- 6 pitabroodjes
Adana köfte
Maak de bbq gereed voor direct grillen op 200 ℃ met een rvs rooster.
Meng ondertussen het gehakt met de ui, bladpeterselie, peper en zout en kneed dit tot köftes (ovaal vormig).
Voeg rookhout toe aan de bbq en wacht totdat deze gaat roken.
Leg de köftes op de bbq en draai deze regelmatig om tot de gewenste garing.
Pittige tomatensaus
Verwarm de olijfolie op matig vuur in een kleine pan.
Voeg de knoflook, rode chilipeper, chilivlokken en pittige peperpasta toe en bak dit aan.
Als de knoflook glazig is voeg je de passata en het water toe.
Laat dit vervolgens minimaal een uur inkoken tot de gewenste dikte.
Voeg als laatste de tijm, suiker en rode wijnazijn toe.