Ga terug

Chorizo tapa van de bbq

Chorizo, honing, rode wijnazijn en platte peterselie
Gang Borrelhapje
Keuken Spaans

Ingrediënten
  

  • 200 gram chorizo worst
  • 1,5 eetlepel rode wijnazijn
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1 theelepel platte peterselie fijn gesneden

Instructies
 

  • Verwarm de bbq indirect op 200 ℃ en laat een skillet of een aantal terracotta tapas schaaltjes warm worden.
  • Ontvel de chorizo worst en snijdt deze in 2 cm dikke stukken.
  • Snijdt de platte peterselie fijn en zet dit apart.
  • Voeg de chorizo toe aan de skillet of tapas schaaltjes en bak de chorizo totdat deze vet begint los te laten.
  • Doe nu de honing en de rode wijn azijn erbij en wentel de chorizo hier door totdat de buitenkant mooi glazig is.
  • Haal de skillet of schaaltjes van het vuur en voeg nu de fijngesneden platte peterselie toe.