Fan van chorizo worst en wil je indruk maken op je gasten? Deze super simpele chorizo tapa van de bbq met maar 4 ingrediënten kan echt iedereen maken. De voorbereiding is minimaal, maar vergis je niet. Het resultaat is een echte smaakbom en zal je gasten versteld doen staan!
Tips chorizo tapa van de bbq
Zelf heb ik deze tapa al vele malen gemaakt, dus hierbij mijn tips om er voor te zorgen dat dit gelijk een groot succes wordt:
- Snijdt de chorizo in niet al te dunne stukken. Zelf ga ik voor ongeveer 2 cm, aangezien bij het bakken de chorizo nog een klein beetje krimpt. Dit zorgt voor een perfect hapje voor bij de borrel of een feestje.
- Bak de chorizo niet te ver door, aangezien de chorizo dan zijn heerlijke smaak verliest. Dit kan ineens heel snel gaan, dus het is goed om geregeld een kijkje te nemen.
- Voeg geen zout toe tijdens en na het bakken van de chorizo. Er zit genoeg zout in de chorizo zelf en door het verwarmen van de chorizo komt het zout nog extra naar voren.
- Zorg er voor dat je de chorizo die vanaf de bbq komt direct kunt serveren. Ik wissel hierbij af tussen een gietijzeren skillet of terracotta tapas schaaltjes, afhankelijk van de gelegenheid en het aantal mensen.
Chorizo tapa van de bbq
Chorizo, honing, rode wijnazijn en platte peterselie
Gang Borrelhapje
Keuken Spaans
Ingrediënten
- 200 gram chorizo worst
- 1,5 eetlepel rode wijnazijn
- 1,5 eetlepel honing
- 1 theelepel platte peterselie fijn gesneden
Instructies
- Verwarm de bbq indirect op 200 ℃ en laat een skillet of een aantal terracotta tapas schaaltjes warm worden.
- Ontvel de chorizo worst en snijdt deze in 2 cm dikke stukken.
- Snijdt de platte peterselie fijn en zet dit apart.
- Voeg de chorizo toe aan de skillet of tapas schaaltjes en bak de chorizo totdat deze vet begint los te laten.
- Doe nu de honing en de rode wijn azijn erbij en wentel de chorizo hier door totdat de buitenkant mooi glazig is.
- Haal de skillet of schaaltjes van het vuur en voeg nu de fijngesneden platte peterselie toe.