Logo header

Dutch babies van de kamado

Eens een keer totaal wat anders op de bbq dan grote stukken vlees is zeker mogelijk. Ik kwam deze Dutch babies tegen op het internet en besloot deze zelf te maken. Mijn gedachte was dat dit nooit zo mooi zou rijzen als ik had gezien en gelezen, maar niets was minder waar! Wat mij betreft een heerlijk gerecht voor de brunch, lunch of als hapje.

Wat zijn Dutch babies

Een Dutch baby is een grote pannenkoek die tijdens het bakken veel zal gaan rijzen, om tijdens het afkoelen in het midden weer in te zakken. Dit zorgt voor een luchtige basis om allerlei lekkere toppings op te leggen. Zelf heb ik gekozen voor een Dutch baby met pruim, prosciutto di Parma, honing, bbq saus en veldsla. Je kunt ook gaan voor een totaal andere topping zoals bijvoorbeeld gemarineerd vers fruit met slagroom.

Om dit gerecht te laten rijzen is het van groot belang dat je een pan gebruikt die zeer heet is en goed zijn hitte bewaard. Het gebruik van een skillet is daarom een must. Deze houdt namelijk zijn warmte zeer goed vast, waardoor je een perfect resultaat krijgt.

Dutch babies

Dutch baby met pruim, prosciutto di Parma, honing, bbq saus en veldsla
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 1 dutch baby

Ingrediënten
  

Beslag dutch baby

  • 2 eieren groot
  • 90 milliliter melk
  • 50 gram bloem
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 30 gram boter

Toppings dutch baby

  • 1 pruim
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel bbq saus
  • 3 plakken prosciutto di Parma
  • veldsla
  • honing

Instructies
 

Beslag

  • Breng de bbq door gebruik van de indirecte methode op een temperatuur van 220 °C en zet een skillet op het rooster, zodat deze warm kan worden.
  • Mix de eieren, melk, zout en peper met een keukenmachine met garde goed door elkaar.
  • Voeg nu de bloem en maizena toe en mix dit, totdat je een beslag hebt zonder klontjes.
  • Voeg de boter toe aan de skillet en zodra de boter volledig gesmolten is voeg je het beslag toe aan de skillet.
  • Bak dit 30 minuten af in de bbq, waarbij de randen bruin en omhoog gerezen moeten zijn en het midden gaar is.

Toppings

  • Snijdt de pruim in kleine partjes.
  • Voeg boter toe aan een pan of skillet en voeg de partjes toe.
  • Als de partjes wat zachter beginnen te worden voeg je het water en het suiker toe.
  • Laat dit wat karameliseren, voeg de bbq saus toe en haal de pan of skillet van het vuur.
  • Beleg de Dutch baby met de pruimen, prosciutto di Parma, veldsla en honing.

Gerelateerde artikelen

Profiel foto website

Nicky Duijvelaar

Food enthousiast

Passie – dat is waar het bij koken voor mij om gaat. Duijvels Lekker is dan ook ontstaan door een passie voor eten en koken. Zo sta ik graag achter het fornuis of de bbq om lekkere dingen te bereiden voor familie en vrienden. Laat deze site dan ook een inspiratiebron zijn voor jullie om lekker zelf aan de slag te gaan en te genieten van koken en eten.

Nicky Duijvelaar

Mijn persoonlijke favorieten
Partners

This is the heading