Dutch babies
Dutch baby met pruim, prosciutto di Parma, honing, bbq saus en veldsla
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Beslag dutch baby
- 2 eieren groot
- 90 milliliter melk
- 50 gram bloem
- 1 eetlepel maizena
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 30 gram boter
Toppings dutch baby
- 1 pruim
- 15 gram boter
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel bbq saus
- 3 plakken prosciutto di Parma
- veldsla
- honing
Beslag
Breng de bbq door gebruik van de indirecte methode op een temperatuur van 220 °C en zet een skillet op het rooster, zodat deze warm kan worden.
Mix de eieren, melk, zout en peper met een keukenmachine met garde goed door elkaar.
Voeg nu de bloem en maizena toe en mix dit, totdat je een beslag hebt zonder klontjes.
Voeg de boter toe aan de skillet en zodra de boter volledig gesmolten is voeg je het beslag toe aan de skillet.
Bak dit 30 minuten af in de bbq, waarbij de randen bruin en omhoog gerezen moeten zijn en het midden gaar is.
Toppings
Snijdt de pruim in kleine partjes.
Voeg boter toe aan een pan of skillet en voeg de partjes toe.
Als de partjes wat zachter beginnen te worden voeg je het water en het suiker toe.
Laat dit wat karameliseren, voeg de bbq saus toe en haal de pan of skillet van het vuur.
Beleg de Dutch baby met de pruimen, prosciutto di Parma, veldsla en honing.