Ga terug

Dutch babies

Dutch baby met pruim, prosciutto di Parma, honing, bbq saus en veldsla
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 1 dutch baby

Ingrediënten
  

Beslag dutch baby

  • 2 eieren groot
  • 90 milliliter melk
  • 50 gram bloem
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 30 gram boter

Toppings dutch baby

  • 1 pruim
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel bbq saus
  • 3 plakken prosciutto di Parma
  • veldsla
  • honing

Instructies
 

Beslag

  • Breng de bbq door gebruik van de indirecte methode op een temperatuur van 220 °C en zet een skillet op het rooster, zodat deze warm kan worden.
  • Mix de eieren, melk, zout en peper met een keukenmachine met garde goed door elkaar.
  • Voeg nu de bloem en maizena toe en mix dit, totdat je een beslag hebt zonder klontjes.
  • Voeg de boter toe aan de skillet en zodra de boter volledig gesmolten is voeg je het beslag toe aan de skillet.
  • Bak dit 30 minuten af in de bbq, waarbij de randen bruin en omhoog gerezen moeten zijn en het midden gaar is.

Toppings

  • Snijdt de pruim in kleine partjes.
  • Voeg boter toe aan een pan of skillet en voeg de partjes toe.
  • Als de partjes wat zachter beginnen te worden voeg je het water en het suiker toe.
  • Laat dit wat karameliseren, voeg de bbq saus toe en haal de pan of skillet van het vuur.
  • Beleg de Dutch baby met de pruimen, prosciutto di Parma, veldsla en honing.