Heb je deze TikTok trend al voorbij zien komen? Ben je een liefhebber van mais? Deze heerlijke corn ribs gemaakt van de bbq zijn gemakkelijk te maken en staan voor je het weet op tafel!
Wat zijn corn ribs?
Simpel gezegd zijn corn ribs hele maiskolven die voor dat ze bereidt worden in vieren in de lengte gesneden worden. Let op dat je dit uiterst voorzichtig doet en dat je een scherp mes gebruikt. Door de ribs daarna op de bbq te verwarmen zullen deze licht omkrullen en de vorm krijgen van spare ribs.
De corn ribs in dit recept zijn ingesmeerd met een mengsel van olijfolie, chili poeder, knoflook poeder, gerookt paprika poeder en lemon peper. Voeg na de bereiding nog feta, koriander en chipotle mayonaise toe en je hebt heerlijke ribben met een kruidige, licht spicy kick! Is dit recept te heftig gekruid? Geen probleem, want dit gerecht leent zich prima om te experimenteren met verschillende smaken.
Corn ribs
Ingrediënten
Corn ribs
- 2 maiskolven
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel lemon peper
- 1 theelepel zeezout
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ¼ theelepel chili poeder
- ½ eetlepel paprika poeder gerookt
Chipotle mayonaise
- 2 eetlepels mayonaise
- 25 gram chipotle pepers in adobo saus
- ½ limoen sap en zeste
Toppings
- 50 gram feta
- 1 eetlepel koriander vers
Instructies
Corn ribs
- Verwarm een bbq indirect voor tot een temperatuur van 220 °C.
- Snijd de maiskolven door de lengte in vieren.
- Mix alle overige ingrediënten goed door elkaar.
- Kwast de corn ribs goed in met het kruidenmengsel.
- Leg de corn ribs op de bbq en draai deze regelmatig om.
- De corn ribs zijn goed als ze ongeveer 20 minuten op de bbq liggen en de mais makkelijk van de rib af te bijten is.
Chipotle mayonaise
- Snijdt de chipotle pepers die in de abodo saus zitten zeer fijn.
- Meng de pepers en adobo saus door de mayonaise en limoen sap heen.
- Voer als laatste de zeste toe van limoen en meng nog een laatste keer.
Toppings
- Snijdt de koriander fijn.
- Brokkel de feta kaas in kleine stukjes.