Corn ribs
Corn ribs met kruiden mengsel, feta kaas, koriander en chipotle mayonaise
Gang Borrelhapje
Keuken Mexicaans
Corn ribs
- 2 maiskolven
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel lemon peper
- 1 theelepel zeezout
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ¼ theelepel chili poeder
- ½ eetlepel paprika poeder gerookt
Chipotle mayonaise
- 2 eetlepels mayonaise
- 25 gram chipotle pepers in adobo saus
- ½ limoen sap en zeste
Toppings
- 50 gram feta
- 1 eetlepel koriander vers
Corn ribs
Verwarm een bbq indirect voor tot een temperatuur van 220 °C.
Snijd de maiskolven door de lengte in vieren.
Mix alle overige ingrediënten goed door elkaar.
Kwast de corn ribs goed in met het kruidenmengsel.
Leg de corn ribs op de bbq en draai deze regelmatig om.
De corn ribs zijn goed als ze ongeveer 20 minuten op de bbq liggen en de mais makkelijk van de rib af te bijten is.
Chipotle mayonaise
Snijdt de chipotle pepers die in de abodo saus zitten zeer fijn.
Meng de pepers en adobo saus door de mayonaise en limoen sap heen.
Voer als laatste de zeste toe van limoen en meng nog een laatste keer.