Ga terug

Corn ribs

Corn ribs met kruiden mengsel, feta kaas, koriander en chipotle mayonaise
Gang Borrelhapje
Keuken Mexicaans
Porties 2 maiskolven

Ingrediënten
  

Corn ribs

  • 2 maiskolven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel lemon peper
  • 1 theelepel zeezout
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel chili poeder
  • ½ eetlepel paprika poeder gerookt

Chipotle mayonaise

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 25 gram chipotle pepers in adobo saus
  • ½ limoen sap en zeste

Toppings

  • 50 gram feta
  • 1 eetlepel koriander vers

Instructies
 

Corn ribs

  • Verwarm een bbq indirect voor tot een temperatuur van 220 °C.
  • Snijd de maiskolven door de lengte in vieren.
  • Mix alle overige ingrediënten goed door elkaar.
  • Kwast de corn ribs goed in met het kruidenmengsel.
  • Leg de corn ribs op de bbq en draai deze regelmatig om.
  • De corn ribs zijn goed als ze ongeveer 20 minuten op de bbq liggen en de mais makkelijk van de rib af te bijten is.

Chipotle mayonaise

  • Snijdt de chipotle pepers die in de abodo saus zitten zeer fijn.
  • Meng de pepers en adobo saus door de mayonaise en limoen sap heen.
  • Voer als laatste de zeste toe van limoen en meng nog een laatste keer.

Toppings

  • Snijdt de koriander fijn.
  • Brokkel de feta kaas in kleine stukjes.