Ga terug

St. Louis style ribs met coleslaw

St. Louis style spareribs met bbq kruiden en coleslaw van spitskool en wortel
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

St. Louis style ribs

  • 2 racks St. Louis style spareribs
  • bbq kruiden naar keuze
  • zwarte peper grof
  • bbq saus
  • appelcider azijn
  • 1 chunk rookhout appel

Coleslaw

  • ½ spitskool
  • 4 wortelen
  • 1 rode ui
  • ½ citroen sap
  • ½ bos bladpeterselie
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • ½ eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel suiker

Instructies
 

St. Louis style spareribs

  • Bereidt de kamado voor op indirect grillen op 120 ℃.
  • Verwijder ondertussen grote stukken vet en het membraan aan de achterkant van de ribben.
  • Kruid nu 1 kant van de ribben eerst met een lichte laag grove zwarte zwarte peper en daarna met de bbq kruiden. Laat dit 20 minuten intrekken.
  • Draai de ribben om en kruid deze kant met zowel de peper als de bbq kruiden. Laat ook deze kant 20 minuten intrekken.
  • Voeg de chunk rookhout toe in het midden van de gloeiende kern.
  • Plaats een druippan met daarin water in de kamado.
  • Plaats de St. Louis style ribben op de kamado met de kant van de ribben naar beneden.
  • De ribben zijn klaar als het vlees zich begint terug te trekken en de ribben buigen, maar niet breken. Dit zal ongeveer bij een kerntemperatuur van 90 ℃ zijn.
  • Haal de ribben uit de kamado en laat deze 15 minuten rusten.
  • Pak een groot stuk aluminium folie en druppel hier wat appelcider azijn op. Voeg daarna de bbq saus toe ter grootte van de sparerib. Meng dit zodat de bbq saus niet te dik is.
  • Leg vervolgens de spareribs op de saus met de vleeskant naar beneden.
  • Vouw het aluminiumfolie dicht en laat de spareribs 1 uur rusten in een gesloten koelbox.
  • Haal de ribben uit de folie en schenk de saus uit de folie nog over de ribben.

Coleslaw

  • Meng de mayonaise, mosterd, witte wijnazijn, citroensap en suiker goed door elkaar.
  • Snijd de spitskool en wortel in julienne en de rode ui en bladpeterselie fijn.
  • Meng als laatste de dressing door de groenten en bladpeterselie.