Ga terug

Lomo de cerdo al trapo

Lomo de cerdo al trapo met aji picante
Gang Hoofdgerecht
Keuken Zuid Amerikaans

Equipment

  • 1 theedoek
  • slagerstouw

Ingrediënten
  

Lomo de cerdo al trapo

  • 1 varkenshaas
  • ½ fles rode wijn
  • zeezout grof
  • bbq kruiden varken

Aji picante

  • 1 vleestomaat groot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 witte ui
  • 1 bos koriander
  • 2 jalapeno pepers
  • 3 stengels bosui
  • 1 limoen sap en zeste
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • zeezout

Instructies
 

Lomo de cerdo al trapo

  • Bereid de bbq voor op direct grillen zonder een rooster op de bbq.
  • Giet ondertussen de wijn in een schaal en week hier de theedoek en het keukentouw in.
  • Leg de met wijn doordrenkte theedoek op een werkoppervlak. Verspreid het zeezout gelijkmatig over de theedoek die groot genoeg is om de hele varkenshaas te bedekken.
  • Verdeel de bbq kruiden gelijkmatig over het zout.
  • Leg de varkenshaas op de kruiden en rol deze rond om de varkenshaas te bedekken.
  • Wikkel het zout en de handdoek rond de varkenshaas en omhul hem volledig.
  • Bind het met wijn doordrenkte keukentouw elke 2,5 cm rond de varkenshaas.
  • Giet de overgebleven wijn in de schaal op het doek, zodat deze nog beter doordrenkt is.
  • Leg de ingepakte varkenshaas direct op de hete kolen.
  • Laat dit ongeveer 10 minuten liggen en draai dan om.
  • Ga door met garen tot de varkenshaas een kerntemperatuur van 57 ℃ heeft bereikt.
  • Haal de varkenshaas van de bbq en laat deze rusten totdat deze minimaal 60 ℃ heeft bereikt, afhankelijk van de gaarheid die je wenst.
  • Verwijder de theedoek van de varkenshaas en gooi deze weg. Schraap de zoutkorst van het vlees af en serveer het vlees.

Aji picante

  • Doe alle ingrediënten in een blender en blender deze tot je een gladde salsa hebt.