Bereid de bbq voor op direct grillen zonder een rooster op de bbq.
Giet ondertussen de wijn in een schaal en week hier de theedoek en het keukentouw in.
Leg de met wijn doordrenkte theedoek op een werkoppervlak. Verspreid het zeezout gelijkmatig over de theedoek die groot genoeg is om de hele varkenshaas te bedekken.
Verdeel de bbq kruiden gelijkmatig over het zout.
Leg de varkenshaas op de kruiden en rol deze rond om de varkenshaas te bedekken.
Wikkel het zout en de handdoek rond de varkenshaas en omhul hem volledig.
Bind het met wijn doordrenkte keukentouw elke 2,5 cm rond de varkenshaas.
Giet de overgebleven wijn in de schaal op het doek, zodat deze nog beter doordrenkt is.
Leg de ingepakte varkenshaas direct op de hete kolen.
Laat dit ongeveer 10 minuten liggen en draai dan om.
Ga door met garen tot de varkenshaas een kerntemperatuur van 57 ℃ heeft bereikt.
Haal de varkenshaas van de bbq en laat deze rusten totdat deze minimaal 60 ℃ heeft bereikt, afhankelijk van de gaarheid die je wenst.
Verwijder de theedoek van de varkenshaas en gooi deze weg. Schraap de zoutkorst van het vlees af en serveer het vlees.