Haal de côte de boeuf ruim van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Bereidt de bbq voor op indirect grillen op 120 ℃ met een rvs rooster.
Kruid het vlees royaal met zeezout en leg deze op het rvs rooster.
Gaar de côte de boeuf indirect tot er een kerntemperatuur is bereikt van 48 ℃.
Haal het vlees van de bbq, dek dit losjes af met aluminiumfolie en bereidt de bbq voor om te gaan grillen op gietijzer op een temperatuur van 220 ℃.
Gril de côte de boeuf direct op het gietijzer tot een kerntemperatuur is bereikt van 53 ℃.
Laat ongeveer 10 minuten rusten, voordat je het vlees aansnijdt.
Kruid het vlees nog met zout, nadat je het vlees hebt aangesneden.
Tip: Wil je een mooie grillruit, dan leg je het vlees op het gietijzer en draai je daarna een kwart slag. Vervolgens draai je het vlees om, gril je en daarna je het vlees nogmaals een kwart slag. Zo ontstaat die mooie grillruit.