Verwarm de oven of bbq voor op 160 graden Celsius.
Snijd de aardappelen in parten.
Maak de kip schoon als dit nodig is en dep deze daarna droog met keukenpapier.
Leg de kip met de borst naar beneden in een grote braadslee en leg de aardappelen, teentjes knoflook en lauriersblaadjes er om heen.
Masseer het citroensap goed in de kip en aardappelen.
Kruid alles vervolgens nog met peper, zout, oregano en besprenkel alles met olie.
Giet hierna 250 milliliter van het water voorzichtig rondom de kip.
Zorg er voor dat je de kip gedurende 1,5 uur regelmatig bedruipt voordat je de kip omdraait met de borst naar boven.
Voeg nu nog 50 milliliter water toe en laat de kip nog 1 uur in de oven (bbq) garen, waarbij je de kip weer regelmatig bedruipt.
Laat de kip rusten voordat je deze gaat eten. Dit zal ongeveer 5 minuten nodig hebben.