Ga terug

Churrasco style Picanha "The Gaucho way"

Churrasco style picanha met gepofte zoete aardappel
Gang Hoofdgerecht
Keuken Zuid Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

Picanha

  • 1 picanha
  • grof zeezout

Gepofte zoete aardappel

  • 4 zoete aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • zure room
  • 1 theelepel bieslook
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

Picanha

  • Bereid de bbq voor op direct grillen aan de ene kant en indirect grillen aan de andere kant, waarbij de indirecte kant 130 graden Celsius is.
  • Maak de picanha klaar voor de bqq door aan de onderkant eventuele vliezen en stukjes vet weg te snijden. Draai de picanha om en zorg er voor dat er een mooie vetrand op blijft zitten.
  • Snijd de picanha nu in 4 centimeter dikke plakken, waarbij je met de draad van het vlees mee snijd. Dit zorgt er straks voor dat je mooi tegen de draad in snijd na de bereiding.
  • Rijg de verschillende stukken vlees aan een spies, waarbij je zorgt dat het vet aan de buitenkant zit.
  • Voeg royaal grof zeezout toe aan het vlees (niet op het vet) en laat dit 20 minuten rusten.
  • Leg nu de picanha op het directe gedeelte van de bbq en grill de picanha als draaiend totdat het vet begint te smelten.
  • Verplaats de picanha nu naar het indirecte gedeelte van de bbq en gaar de picanha door tot een kerntemperatuur van 50 graden Celsius.
  • Laat de picanha kort rusten, snijd deze daarna in dunne plakjes en bestrooi met grof zeezout.

Gepofte zoete aardappel

  • Was de zoete aardappel en dep deze droog.
  • Pak voor elke aardappel een stuk alluminiumfolie en leg de aardappel hier op.
  • Voeg olijfolie, oregano, tijm, peper en zout toe en vouw de alluminiumfolie dicht.
  • Leg de 4 pakketjes direct tussen de kolen van de bbq.
  • Als je de pakketjes vast pakt en ze zijn zacht dan zijn de aardappels klaar.
  • Haal ze van de bbq en open de pakketjes. Snijd met een scherp mes de zoete aardappel voor de helft in.
  • Kruid met nog wat peper en zout, voeg de zure room toe en werk af met de bieslook.