Zorg er voor dat je het deeg een dag van tevoren maakt, aangezien dit lang moet rijzen in de koelkast.
Doe 100 milliliter van het water in een steelpan en breng dit aan de kook. Vermeng dit samen met het overige water in een grote kom.
Voeg het gist, de suiker en het zout toe en laat dit een aantal minuten staan.
Voeg de bloem stap voor stap toe aan het water mengsel en roer dit met een lepel goed door totdat er een deeg ontstaat.
Mix het hierna met de hand, totdat er een bal ontstaat. Strooi wat bloem op een werkblad en kneed het deeg voor 10 minuten. Je zult merken dat het deeg steeds wat harder en meer rekbaar begint aan te voelen.
Doe het deeg terug in de grote kom, dek dit af met vershoudfolie en zet het in de koelkast tot de volgende dag.
Haal 5 uur voordat je de pizza's wilt gaan bereiden het deeg uit de koelkast.
Bestrooi je werkblad met wat bloem en leg hier het deeg op. Verdeel het deeg in 4 stukken en vorm hier een bal van.
Leg de vier stukken in een bak en dek af met vershoudfolie. Let er op dat je genoeg ruimte over laat en dat deze niet tegen elkaar aan komen tijdens het rijzen van het deeg.
Als het deeg gerezen is pak je 1 bol deeg en leg je dit op een bebloemd werkblad. Druk nu met je vingers het deeg van binnen naar buiten, zodat de pizzabodem steeds wat groter wordt. Ga door tot je de gewenste dikte en grootte hebt, maar als het goed is moet je door de bodem heen kunnen kijken zonder dat er gaten in zitten.
Leg vervolgens de pizzabodem op een pizzaschep of houten plank die heel licht besprenkeld is met wat bloem.