Ga terug

Tzatziki

Griekse tzatziki
Gang Sauzen
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

Tzatziki

  • 300 gram Griekse yoghurt uitgelekt
  • 1 komkommer
  • 1/3 teentje knoflook
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 takjes dille
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

Tzatziki

  • Schil de komkommer, rasp de komkommer grof en doe dit in een kom.
  • Voeg een snuf zout en 1 eetlepel witte wijnazijn toe. Meng dit door elkaar en laat dit een tijd staan, zodat het vocht uit de komkommer trekt.
  • Doe de olie in een keukenmachine samen met de knoflook en pulseer totdat de knoflook in de olie is opgenomen.
  • Meng de yoghurt, de overgebleven witte wijnazijn en de olijfolie en meng dit door elkaar tot het mooi romig is.
  • Knijp met je handen het overtollige water uit de komkommer, gooi het water weg en voeg de komkommer toe aan het yoghurt mengsel.
  • Voeg peper, zout en fijngehakte dille toe.
  • Bewaar de saus koel, totdat je deze nodig hebt.