Zorg dat de bbq aan staat en dat je een indirecte temperatuur bereikt van 135 graden Celsius.
Haal het membraan aan de holle kant van de spareribs af door met een kruiskopschroevendraaier of een mes tussen twee botjes in te gaan en vervolgens iets omhoog te wrikken.
Vervolgens pak je met een stuk keukenpapier het membraan vast wat nu is losgekomen en als je geluk hebt trek je het er nu in 1 keer af.
Smeer de spareribs vervolgens in met een kleine laag sriracha saus waarna je de bbq rub gelijkmatig aanbrengt.
Laat dit vervolgens 20 minuten rusten.
Voeg wat kersenhout chunks toe aan de bbq, zodat er rook ontstaat en leg de spareribs op de bbq met de vlees kant naar boven.
De ribben zullen ongeveer 2 tot 2,5 uur op de bbq moeten, maar nog belangrijker is dat de eerste fase goed is als je met je vinger over de ribben kunt gaan zonder dat er kruiden aan je vinger blijven plakken.
Hierna is het tijd om de spareribs in te pakken in butcher paper of aluminiumfolie. Voeg eerst in de aluminiumfolie wat roomboter en appelsap toe. Leg vervolgens de spareribs hier op met de vleeskant naar beneden en herhaal het proces nog een keer op de sparerib voordat je het aluminiumfolie dicht vouwt.
Leg de ingepakte ribben terug op de bbq, totdat ze een kerntemperatuur van 96 graden Celsius hebben bereikt.