Heb je nog pulled pork over van een eerdere bbq sessie? Wil je er eens iets anders mee doen? Ga dan voor deze heerlijke pulled pork panucho!
Wat is een panucho
Een panucho is een Mexicaans gefrituurde tortilla met zwarte bonen pasta. Vervolgens kun je deze beleggen met allerlei heerlijke ingrediënten. Je kunt hierbij denken aan pulled pork, pulled chicken, salsa, avocado, rode ui, jalapeno en ga zo maar door.
Maken van de panucho
Om een panucho te maken snijd je een tortilla open en vul je die met zwarte bonen puree. We gaan de maistortilla’s zelf maken, want zo haal je nog meer voldoening uit deze heerlijke snack. Om de tortilla’s te maken kun je gebruik maken van een tortillapers. Mocht je geïnteresseerd zijn in een tortillapers, dan kun je degene die ik gebruik hier vinden. Dit maakt het veel gemakkelijker om de juiste dikte te krijgen en om dit consistent te doen. Mocht je die nu niet willen aanschaffen geen probleem, met de bodem van een pan kun je dit ook doen.
Een panucho maak je door het volgen van de volgende stappen:
- Vorm de tortilla en bak deze in een pan. Om de tortilla te laten opbollen druk je kort met een lepel op de tortilla.
- Snijd de tortilla open en vul deze met de zwarte bonen pasta. Vouw de twee kanten weer tegen elkaar aan met de pasta als lijm.
- Frituur de panucho in een laagje olie krokant, tot deze lekker crunchy is.
Pulled pork panucho
De panucho is een basis waarop je allerlei heerlijkheden kan leggen. Ik heb gekozen voor pulled pork, een salsa van tomaten, rode ui, avocado en sriracha saus. Maar pulled chicken met een pico de galla is hier ook geweldig lekker op. Ben je geen fan van vlees, dan kun je dit heel gemakkelijk vegetarisch maken door pulled jackfruit te gebruiken.
Panucho pulled pork
Ingrediënten
Tortilla panucho (Voor 8 tot 12 tortilla’s)
- 150 gram voorgekookt maismeel
- 225 gram water warm
- 0,5 theelepel tafelzout
Zwarte bonen puree
- 400 gram zwarte bonen
- 3 strengels bosui
- 1 teentje knoflook
- zeezout
Tomatensalsa
- 3 tomaten
- 1 rode ui klein
- 1 teentje knoflook
- 20 gram koriander
- 1 limoen sap
- 1 eetlepel olijfolie extra vergiene
- bieslook
- peper
- zeezout
Toppings
- 500 gram pulled pork
- 2 avocado's
- 1 rode ui
- sriracha saus indien gewenst
Instructies
Tortilla panucho
- Mix het zout en het voorgekookte maismeel door elkaar in een grote kom.
- Voeg het water toe en meng alles goed door elkaar.
- Maak hier in totaal 8 tot 12 bolletjes van afhankelijk hoe groot je deze wilt hebben.
- Plet nu de bolletjes tot de gewenste dikte. Ik zelf raad aan om een tortillapers te gebruiken, zodat je overal de juiste dikte hebt. Heb je deze niet dan kun je altijd de bodem van een koekenpan gebruiken.
- Bak de tortilla nu in een droge koekenpan en zorg dat deze gaan opbollen. Om dit voor elkaar te krijgen, druk je kort met een lepel op de tortilla.
- Haal de tortilla van het vuur en snijd deze open.
Zwarte bonen puree
- Zet een steelpan op laag vuur en voeg de zwarte bonen toe inclusief eventueel vloeistof wat in het blik zit.
- Snijd de bosui fijn en pers de knoflook. Voeg dit beide toe aan de zwarte bonen.
- Laat dit op het vuur staan, totdat de bonen zacht zijn geworden en je deze met een stamper fijn kunt stampen tot een puree.
Panucho's
- Vul de opengesneden tortilla's met de bonenpuree.
- Zet een pan op medium tot hoog vuur met een goede laag olie er in. Als deze goed op temperatuur is, bak je de tortilla's tot deze krokant zijn aan beide kanten.
Tomatensalsa
- Snijd de tomaten, rode ui en knoflook in kleine stukjes in doe dit in een kom.
- Voeg limoensap en de olijfolie toe en mix dit goed door elkaar.
- Als laatste voeg je fijngesneden koriander en bieslook toe en roer je dit alles nogmaals goed door elkaar.
- Werk dit nog af met peper en zout.
Toppings
- Verwarm de pulled pork met een klein beetje water in een steelpan.
- Snijd ondertussen de ui en de avocado's.
Panucho pulled pork
- Pak een panucho en beleg deze met de pulled pork, tomatensalsa en de overige toppings.