Logo header
Chimichurri

Chimichurri saus

Mocht je deze heerlijk saus nog nooit hebben geprobeerd, dan wordt dit hoog tijd. Je maakt dit recept in letterlijk 5 minuten en kunt dit ook nog eens lang bewaren. Chimichurri is een veelzijdige saus op basis van azijn die bij eigenlijk alles goed past. Volg dit recept en ik weet zeker dat deze saus er voor gaat zorgen dat een goed gerecht een top gerecht wordt!

Wat is chimichurri?

Chimichurri komt oorspronkelijk uit Argentinië en Uruguay, waar hij met name wordt gebruikt bij gegrild vlees. De kruiden die vooral gebruikt worden zijn verse peterselie, koriander en oregano, waarbij nog chili peper of rode pepervlokken worden toegevoegd. Als je geblakerde paprika’s of tomaten toevoegt krijg je een rode variant met een smokey flavor.

Waar kun je chimichurri saus allemaal bij serveren?

Chimichurri is een perfecte aanvulling op vlees en groentes. Hier onder enkele voorbeelden waarbij je chimichurri kunt gebuiken:

  • Serveer het naast churrasco style picanha.
  • Lepel het over aardappeltjes uit de oven.
  • Voeg het toe aan zure room of yoghurt voor een heerlijke dipsaus.
  • Gebruik het als marinade voor bijvoorbeeld little gem sla (gebruikt in recept “Picanha van de bbq”) of andere groentes.
  • Smeer het over stokbrood voor je eigen knoflookbrood 2.0.
  • Gebruik het bij de lunch bij gebakken eieren.

 

Zoals je ziet is deze saus zeer veelzijdig. Ga dus aan de slag en verzin je eigen combinaties, want koken is ook experimenteren!

Ingrediënten chimichurri

Chimichurri saus

Chimichurri saus op basis van verse peterselie en oregano
Bereidingstijd 5 min
Rusttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 5 min
Gang Sauzen
Keuken Argentijns
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Chimichurri

  • 100 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 bos platte peterselie
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 koffielepel bieslook
  • 1 halve rode ui
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • zout

Instructies
 

Chimichurri

  • Snijd alle ingrediënten fijn en doe ze in een kom, voeg de olijfolie, rode wijn azijn en peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.
  • Laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren, zodat de smaken goed door elkaar mengen.
Smokey chimichurri
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Profiel foto website

Nicky Duijvelaar

Food enthousiast

Passie – dat is waar het bij koken voor mij om gaat. Duijvels Lekker is dan ook ontstaan door een passie voor eten en koken. Zo sta ik graag achter het fornuis of de bbq om lekkere dingen te bereiden voor familie en vrienden. Laat deze site dan ook een inspiratiebron zijn voor jullie om lekker zelf aan de slag te gaan en te genieten van koken en eten.

Nicky Duijvelaar

Mijn persoonlijke favorieten
Partners

This is the heading